Zlatibor izleti

Zlatibor godinama marljivo gradi poziciju turističkog centra i svojim posetiocima nudi pravo bogatstvo sadržaja. Na njemu možete uživati u prelepoj, raskošnoj prirodi ili obići mesta na kojima, na pravi način, možete upoznati istoriju i tradiciju naroda ovog kraja. Geografski položaj, nadmorska visina, blizina Tare i Zlatara daju ovoj destinaciji izuzetan kvalitet i čine ga idealnom polaznom tačkom za razne vrste izleta.

Odaberite izlet i pošaljite upit

ili Pozovite!    069 756 565

 

Ako želite da saznate i osetite kako se vekovima živelo, radilo i gradilo na ovim prostorima onda je obilazak Muzeja „Staro selo“ obavezan deo vašeg boravka na Zlatiboru. To je prvi muzej na otvorenom u Srbiji i u njemu se predano čuvaju istorija i vekovna tradicija naroda zlatiborskog kraja. Muzej od zaborava čuva i stare zanate, pa tokom boravka u njemu možete videti i naučiti kako se prave predmeti od grnčarije, drvene kace ili oblikuje metal kovačkim čekićem.
Tokom ovog izleta, možete obići Gostiljski vodopad i Stopića pećinu koji predstavljaju prave prirodne atrakcije.
Stopića pećina je zaštićana kao spomenik prirode prvog reda. U speleološkom svetu je poznata po svojim bigrenim kadama nastalim taloženjem krečnjaka. O lepoti ove pećine svedoči i činjenica da je njena fotografija, rad Čedomira Žarkovića, proglašena najlepšom svetskom slobodnom fotografijom zaštićenog prirodnog dobra za 2016. godinu.

Dolaskom Emira Kusturice u Mokru Goru, ovo mesto i njegova okolina doživljavaju pravi procvat. Turisti iz celog sveta dolaze u nju da bi uživali u njenoj prirodi, ili iskoristili vožnju „Ćirom“ na čuvenoj „Šarganskoj osmici“ kako bi se vratili se u neko davno, romantičnije vreme. Tu je i Drvengrad, etno selo koje živi na brdu Mećavnik i izgleda kao da je otrgnuto od vremena i modernog doba.

Poseta Višegradu, gradu koji predstavlja živi spomenik sa svojom čuvenom „Na Drini Ćuprijom“ i Kamengradom u kome kroz različite arhitektosnke stilove možete upoznati istoriju Bosne i Hercegovine.

Na Tari, boginji među planinama ne smete propustiti posetu vidikovcu Kozja stena sa koga možete uživati u pogledu na nepreglednu lepotu ovog kraja, jezero Perućac i čarobni kanjon Drine.

Stvaralački genije prirode je definitivno pokazao svu svoju magičnost oblikujući Specijalni rezervat prirode Uvac. Nalazi se između planina Zlatar i Javor, a kraški teren na kome se prostire je zaslužan za stvaranje brojnih jama i pećina. Najpoznatija je svakako Ledena pećina do koje je moguće stići samo čamcem. Rezervat je stanište preko 100 vrsta ptica među kojima počasno mesto pripada, gospodaru visina, beloglavom supu. Sam kanjon reke Uvac, koja se kreće vijugavim meandrima, ostavlja bez daha i reči. Uvac se ne može rečima opisati niti naslikati, mora se doživeti.


Želite da rezervišete individualne izlete, za porodicu ili manji broj osoba

Pozovite!  060 60 22 100

Želite da rezervišete grupne izlete, pošajite upit…