Block
Sve o Zlatiboru

Zlatibor je pre svega, planina izuzetne lepote, prijatne klime, prostranih proplanaka, bujnih pašnjaka, vodom bogatih planinskih potoka. To je oko hiljadu kvadratnih kilometara livada i visova, proplanaka, suvata, bezdana i useka. Zatalasani prostor od Tare i Šargana do istočnih obronaka Murtenice i do reke Uvac i granice sa Bosnom. Mesto gde se i susreću kontinentalna i mediteranska klima.

Kada ste na Zlatiboru ne možete reći da nemate šta da radite! Bez obzira na afinitete i starosnu dob sadržaj je raznovrstan i primamljiv. Bilo da ste ljubitelj avanture ili relaksacije i mirnijeg tempa nešto za svoju dušu uvek ćete naći.
Bazeni sa morskom vodom, spa i velnes centri, avantura park, dino park, kaubojsko selo samo je jedan delić onoga što Zlatibor može da ponudi.
Od skora Zlatibor se može pohvaliti i najdužom panoramskom gondolom na svetu.
Šetnja borovom šumom i razgledanje netaknute prirode ostavljaju bez daha i najveće pustolove koji su obišli ceo svet tragajući za lepotama prirode.
Stopića pećina i Gostiljski vodopadi nezaobilazne su destinacije u atraktivnoj ponudi.
Zlatiborski kalendar tokom cele godine ispunjen je raznim manifestacijama po kojima je ovaj deo Zapadne Srbije nadaleko čuven.
O slavi i diki Zlatibora naširoko se može pisati i pričati, ali je suština videti i doživeti. Zato vam nećemo više ništa otkrivati.
Dođite i uverite se sami zašto je Zlatibor najviši vrh među turističkim destinacijama u Srbiji, ali i šire!

Pogledajte i teme o Zlatiboru na našim putopisima i blogu.