Vode na Zlatiboru ima u izbolju u dobro rasporedjenim brojnim vodotokovima. Najvece su i vodom najbogatije , svakako, reke imenom Rzav, a ima ih tri.
Veliki Rzav je najcistiji vodotok Srbije. izvire ispod male Cigote, uliva se u Moravicu i usput kvalitetnom pijacom vodom snabdeva gradove od Arilja do Gornjeg Milanovca.
Crni Rzav se nad zemljom pojavljuje na Carevom polju, podno Murtenice kao mala recica.Proticuci centralnim delom zlatiborskog platoa, tok joj se obogadjuje vodama brojnih pritoka koje odnosi u Drinu.
Na samom juznom obodu Zlatibora je Uvac. Snaga koju mu, do usca u Drinu, daju pritoke tolika je da su mu obale pretvorene u kanjone zanosne, divlje lepote.
Ali Zlatibor ima i svoje izvore prirodne mineralne vode. Najpoznatiji je onaj kod sela Rozanstva, u banji Vapa. Zlatiborci su je koristili za lecenje koznih oboljenja i bolesti ociju.
Bela voda je izvor koji nije na samom masivu Zlatibora, ali mu, po svemu, prirodno pripada. Naucnim ispitivanjima je potvrdjeno njeno lekovito dejstvo koje su otkrili zitelji tog kraja jos u srednjem veku, a obilno ga koristili Turci u vreme dominacije na Balkanu.
Prirodnih jezera Zlatibor nema, ali su domisljati Zlatiborci nacinili dva gorska jezerska bisera.Od priliva potoka Obudovica nastalo je jezero u samom centru Turistickog kompleksa Zlatibor, a drugo, Ribnicko, nalazi se blizu Crnog Rzava izmedju Ribnice i Vodica.