Tara

Jedna od najlepših srpskih planina, šumovita i tajnovita Tara oslanja se na ogranke Zlatibora odakle se pruža dalje ka Drini i granici sa BiH. Priroda je izdašno obdarila ovu planinu pa na njoj možemo sresti i upoznati pravo bogatstvo biljnog i životinjskog sveta. Zbog svoje posebnosti i prirodnih odlika koje ljubomorno čuva, Tara je 1981. godine proglašena nacionalnim parkom.
Sa Agencijom Gorg možete obići ovu prekrasnu planinu, posetiti lokalitete jedinstvene u svetu i uveriti se zašto Tara zauzima počasno mesto među zaljubljenicima u prirodu.
Mitrovac je turističko naselje građeno u planinskom stilu, idealno za odmor i rekreaciju. Nalazi se na nadmorskoj visini od oko 1100 metara i svojim gostima nudi mir i uživanje na čistom planinskom vazduhu.
U blizini Mitrovca nalazi se Tepih livada, tresetište staro nekoliko hiljada godina. Ime duguje svojoj mekoći pošto se ugiba pod nogama. Formira se još od Ledenog doba i nezaobilazni je deo obilaska Tare za sve one koji žele da upoznaju sile prirode i njene neobične ćudi.
Jedno od najatraktivnijih mesta na Tari je vidikovac Banjska stena sa koga se pruža fanastičan pogled na jezero Perućac i velelepni kanjon najlepše srpske reke Drine.
U podnožju Tare nalazi se reka Vrelo, jedna od najkraćih i najlepših u Evropi, koju zbog svoje dužine od tačno 365 metara zovu i reka Godina. Moćan izvor iz koga nastaje, njena, kao oko, bistra voda i vodopad kojim završava svoj put u Drinu kao da u sebi sjedinjuju svu lepotu ovog čudesnog kraja.

Kliknite na datum kada želite da rezervišete izlet i popunite obrazac. Na osnovu upita organizujemo polaske. U svakom slučaju javićemo  vam ranije, potvrditi rezervaciju ili predložiti drugi datum.

Kliknite na datum kada želite da rezervišete izlet i popunite obrazac. Na osnovu upita organizujemo polaske. U svakom slučaju javićemo  vam ranije, potvrditi rezervaciju ili predložiti drugi datum.

Program izleta

*Polazak sa Zlatibora u 9h;

*Vožnja preko Šljivovice i Kremana do Tare (Kaluđerskih bara);

*Dolazak do Mitrovca, obilazak Prirodnog rezervata “Crveni potok” i  Tepih livada (lokalitet je dobio naziv jer još uvek nije u potpunosti obrastao tresavskom šumom i zbog mekoće podloge usled ugibanja tresetnih slojeva);

*Nastavak puta ka jezeru Perućac, sa usputnim zadržavanjem na nekom od vidikovaca koji gledaju na samo jezero i reku Drinu;

*Obilazak reke Vrelo (reka Godina, duga 365m) na Perućcu, pauza za ručak u obližnjem restoranu Vrelo;

*Nastavak puta do Bajine Bašte sa pauzom za fotografisanje Kućice na Drini;

*Odlazak do Manastira Rače, poseta i obilazak manastira (zadržavanje oko 40 minuta);

*Dolazak na Zlatibor oko 17h.

CENA:1.350,00

U cenu je uračunato:

-Prevoz komfornim autobusom/minibusom/kombi (7+1, 8+1) na navedenoj relaciji;

-Usluge licenciranog turističkog vodiča;

-Troškovi organizacije putovanja;

U cenu nije uračunato:

-Individualni troškovi izletnika;

-Ulaznica na Tepih livade (100,00);

Napomena: Neophodno je poneti važeći pasoš ili ličnu kartu , a za maloletnu decu i saglasnost roditelja u slučaju da ne putuje sa roditeljima ili da je u pratnji jednog roditelja (važi za izlete van Srbije).

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 12 za minibus, 35 putnika za autobus, u slučaju manjeg broja otkaz 1 dan pre polaska. Deca do 10 godina plaćaju 50%.

Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Odaberite izlet sa Zlatibora

Želite da rezervišete individualne izlete, za porodicu ili manji broj osoba


Pozovite!  060 60 22 100 Cena po dogovoru

Ovaj sajt koristi kolacice (cookies). Nastavkom korišcenja ovog sajta saglasni ste sa upotrebom. Opširnije Ok