Jedna od najlepših srpskih planina, šumovita i tajnovita Tara oslanja se na ogranke Zlatibora odakle se pruža dalje ka Drini i granici sa BiH. Priroda je izdašno obdarila ovu planinu pa na njoj možemo sresti i upoznati pravo bogatstvo biljnog i životinjskog sveta. Zbog svoje posebnosti i prirodnih odlika koje ljubomorno čuva, Tara je 1981. godine proglašena nacionalnim parkom.
Sa Agencijom Gorg možete obići ovu prekrasnu planinu, posetiti lokalitete jedinstvene u svetu i uveriti se zašto Tara zauzima počasno mesto među zaljubljenicima u prirodu.
Mitrovac je turističko naselje građeno u planinskom stilu, idealno za odmor i rekreaciju. Nalazi se na nadmorskoj visini od oko 1100 metara i svojim gostima nudi mir i uživanje na čistom planinskom vazduhu.
U blizini Mitrovca nalazi se Tepih livada, tresetište staro nekoliko hiljada godina. Ime duguje svojoj mekoći pošto se ugiba pod nogama. Formira se još od Ledenog doba i nezaobilazni je deo obilaska Tare za sve one koji žele da upoznaju sile prirode i njene neobične ćudi.
Jedno od najatraktivnijih mesta na Tari je vidikovac Banjska stena sa koga se pruža fanastičan pogled na jezero Perućac i velelepni kanjon najlepše srpske reke Drine.
U podnožju Tare nalazi se reka Vrelo, jedna od najkraćih i najlepših u Evropi, koju zbog svoje dužine od tačno 365 metara zovu i reka Godina. Moćan izvor iz koga nastaje, njena, kao oko, bistra voda i vodopad kojim završava svoj put u Drinu kao da u sebi sjedinjuju svu lepotu ovog čudesnog kraja.

Pozovite za izlet – 060 60 22 100

Program izleta

*Polazak sa Zlatibora u 9h;

*Vožnja preko Šljivovice i Kremana do Tare (Kaluđerskih bara);

*Dolazak do Mitrovca, obilazak Prirodnog rezervata “Crveni potok” i  Tepih livada (lokalitet je dobio naziv jer još uvek nije u potpunosti obrastao tresavskom šumom i zbog mekoće podloge usled ugibanja tresetnih slojeva);

*Nastavak puta ka jezeru Perućac, sa usputnim zadržavanjem na nekom od vidikovaca koji gledaju na samo jezero i reku Drinu;

*Obilazak reke Vrelo (reka Godina, duga 365m) na Perućcu, pauza za ručak u obližnjem restoranu Vrelo;

*Nastavak puta do Bajine Bašte sa pauzom za fotografisanje Kućice na Drini;

*Odlazak do Manastira Rače, poseta i obilazak manastira (zadržavanje oko 40 minuta);

*Dolazak na Zlatibor oko 17h.

– Cena po osobi 2000 RSD / deca do 10 god 100 RSD

U cenu je uračunato:

-Prevoz komfornim autobusom/minibusom/kombi (7+1, 8+1) na navedenoj relaciji;

-Usluge licenciranog turističkog vodiča;

-Troškovi organizacije putovanja;

U cenu nije uračunato:

-Individualni troškovi izletnika;

-Ulaznica na Tepih livade (100,00);

Napomena: Neophodno je poneti važeći pasoš ili ličnu kartu , a za maloletnu decu i saglasnost roditelja u slučaju da ne putuje sa roditeljima ili da je u pratnji jednog roditelja (važi za izlete van Srbije).

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 12 za minibus, 35 putnika za autobus, u slučaju manjeg broja otkaz 1 dan pre polaska. Deca do 10 godina plaćaju 50%.

Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Odaberite izlet sa Zlatibora