usluge izdavanja

ZLATIBOR - USLUGE IZDAVANJA

Usluge izdavanja i održavanja apartmana preko agencije GORG
– Za vlasnike apartmana na Zlatiboru –

Turističko posredovanje

Agencijska provizija je:
– 5% za vaše goste
 12% za naše goste
Obavezna kategorizacija vašeg smeštaja i prijavljivanje svih gostiju.
Gosti plaćaju boravišne takse (120 din-odrasli, 60 din deca 7-15 god). Agencija vrši upise gostiju, izdaje račune, obračunava takse i poreze.
Porez od izdavanja je (10%) i to je po zakonu obaveza izdavaoca koju mi možemo uz vašu saglasnost obračunavati i uplaćivati umesto vas.
Uz ugovor je obavezan i plaćeni marketing kod nas na sajtu (minimalno osnovni paket sa rezervacionim sistemom naše agencije) + naše održavanje apartmana.


ili ugovor gde je  Agencijska provizija: – 10% za sve goste bez obaveznog marketinga i održavanja


ili u slučaju da nam poverite kompletno izdavanje
Ukupan procenat Agencije je 30% od izdavanja (naše usluge) 
Agencija izdaje i plaća sve troškove izdavanja,  reklamiranja, administracije i higijenskog održavanja izuzev plaćanja režijskih troškova (struje,vode, itd) i plaćanja poreza od izdavanja (10%)

Poslovna saradnja

Kod ugovora o poslovnoj saradnji bitno je da ste kategorisali smeštaj, i da goste ne prijavljujete preko nas  već na drugi način i gde preuzimate sve obaveze oko izdavanja.
Praktično mi vama samo obezbedjujemo rezervacije.

a) Možete imati poseban marketing kod nas sa vašim kontaktima gde vi plaćate marketing i izdajete samostalno (Ugovor o marketingu),  a takodje možemo

b) Kroz nas marketing i naše kontakte da obezbedjujemo vama samo rezervacije. Vi tada preuzimate sve druge obaveze oko gostiju i prijavljivanja…

U tom slučaju koristimo dva modela izdavanja preko naših rezervacionih sistema.

Provizija je 12% (Ugovor o poslovnoj saradnji). 

a i b može posebno ili zajedno.

Ugovor o zakupu

Moguć je ugovor o zakupu po realnim cenama za kategorisane apartmane na boljim lokacijama, prvenstveno za one koji su kupljeni preko naše Agencije.

Mi izdajemo, plaćamo mesečnu zakupninu i preuzimamo sve  obaveze plaćanja poreza i taksi, kao i obaveze plaćanja režijskih troškova struje i vode.

ili zakup možemo plaćati proporcionalno 60% 40% od postignutog zajedničkog mesečnog izdavanja gde preuzimamo sve obaveze osim obaveza plaćanja struje i vode.

Takodje možemo da posredujemo izmedju zakupca i zakupodavca uz odredjenu proviziju.

Održavanje apartmana

Usluge izdavanja i održavanja apartmana preko agencije

Doček gostiju, ispraćaj, čišćenje apartmana – 15% od cene – (bez pranja posteljine) ili jednokratno 20 eura posle svake ture (max 2 dolaska) za izdavaoce koji prijavljuju sve goste preko naše agencije ili kompletna usluga  40% od izdavanja preko naše agencije (u procenat je uračunat i porez od izdavanja sopstvenih nekretnina od 10% koji po zakonu vas zadužuje)

Dodatne usluge

Takodje dodatno nudimo i usluge održavanja dvorišta, objekta i ostale uslužne radnje kao što su košenje trave, sitne popravke, pronalaženje odgovarajućeg majstora za ostale popravke, plaćanje računa, poreza, kao i nadzor sa uredjajem koji pokazuje neželjeno prisustvo u apartmanu i obaveštava korisnika.

telefon za informacije – 064 616 69 79