Usluge koje pruža agencija za nekretnine, marketing i turizam GORG:


– poslovna saradnja prilikom izdavanja,
– posredovanje u prodaji i zakupu,
– reklamiranje i oglašavanje,
– iznajmljivanje programa za izdavanje

Poslovna saradnja prilikom izdavanja

Možemo Vam ponuditi više različitih oblika saradnje:

Osnovna varijanta

Nudimo program za izdavanje i reklamu na zlatiborskim sajtovima uz godišnje pakete od 50 do 100 eura, obezbedjivanje rezervacija, vodjenje svih kanala prodaje, a našu saradnju zasnivamo na 2 modela.

Modeli saradnje:


 • Model 1 – Zajedno obezbedjivanje rezervacija

Potrebno je koristiti naš program za izdavanje, naplaćujemo ga izdavaocima po simboličnim cenama (20 eura/sm.j – godišnje), preporučujemo i dodatak – channel manager (ukupno 35 eura/sm.j – godišnje). Program je namenjen prvenstveno izdavaocu (mobilna aplikacija, evidencije, sve rezervacije na jednom mestu, transparentnost, upravljanje, optimizacija, analitika, sinhronizacija…), a i naravno prilagodjen svima drugima koji se bave prodajom kapaciteta.

Takodje možete opciono (nije obavezno) imati i sopstveni marketing – stranu sa vašim kontaktima na našem sajtu, kao i koristiti druge platforme. Na takav način izdavalac izdaje nezavisno od agencije (samostalno ili preko drugih kanala) a istovremeno omogućava da

I mi kao agencija

Izdajemo tako što preko naših resursa obezbedjujemo Vama rezervacije. Vaša je obaveza da redovno obeležavate cene i uslove, unosite sopstvene rezervacije i raspoloživost, kao i da kontaktirate goste nakon rezervisanja.

U tom slučaju naše izdavanje je najčešće preko booking engine sistema GORG,  i uz korišćenje channel managera koji sinhronizuje sve kanale prodaje.

Provizija za rezervacije agencije je od (10% do 15%).
Svi izdavaoci treba da su kategorisani kao i da smeštajne jedinice ispunjavaju naše interne uslove.

 • Model 2 – Obezbedjivanje rezervacija samo agencija

Ako ste poverili samo nama obezbedjivanje rezervacija mi potpuno brinemo o popunjenosti vaših kapaciteta. Vodimo sve kanale prodaje i upravljamo njima, a izdavalac sve rezervacije i kompletnu evidenciju dobija u aplikaciju.

Godišnja članirana  p.v 50 eura/1 sm.j

+ Za sve rezervacije (sa prijemom gostiju) – 25 % od cene izdavanja

ili manja provizija bez prijema – za rezervacije agencije od (10%15%) i ako Vi plaćate booking i ostale kanale prodaje – za tu vrstu rezervacija 5 %


DODATNE USLUGE:

U slučaju da su Vam potrebne dodatne usluge, možemo ih ponuditi u zavisnosti od vaših potreba, preko naše uslužne recepcije.

Preko naše recepcije možemo Vam ponuditi servise izdavanja

 • prijavu i odjavu gostiju na e-turistu
 • štampanje računa, faktura, plaćanje karticom
 • vodjenje kanala prodaje
 • prijem gostiju
 • prijavu i odjavu kategorizacije
 • prijavu smeštaja za vaučere
 • čuvanje ključeva vašeg apartmana
 • sigurna naplata rente i transfer zarade
 • higijensko održavanje
 • usluge house majstor
 • profesionalno fotografisanje
 • popusti za dodatne sadržaja u objektima sa spa i wellness centrima, restoranima, barovima, izleti, itd.
 • logistiku predaje i preuzimanja ključa za svaki najam, komunikaciju sa gostima
 • android i IOs aplikacija sa notifikacijama za naš rezervacioni sistem i program

Usluge se koriste u zavisnosti od vaših potreba i obavezna je godišnja članarina na sajtu.

Cenovnik usluga!

* Higijensko održavanje apartmana sa pranjem posteljine (do 40m2, bez prijema i bilo kakvih obaveza sa gostima) – p.v 30 eura

* Prijem gostiju (sve komp). – 10% od cene boravka

* Prijava i odjava gostiju (eturista, poseban račun)– 5% od cene boravka
* Plaćanje fakturom, karticom, vodjenje svih kanala prodaje – 10% od cene boravka
* Prijava ili odjava kategorizacije – p.v 50 eura
* Prijava smeštaja za vaučere i administracija – 25 % od cene boravka

Naša recepcija je prava, živa recepcija sa kancelarijom na Zlatiboru i ujedno najveći booking kanal  koji ima svoj sistem za izdavanje, a vlasnicima nudi transparentnost i sigurnost.

Sve usluge su vidljive u jedinstvenom  IT softveru, namenjenom da unapredi izdavanje.
Izdavaoci imaju program za kompletno turističko poslovanje, a takodje i gosti preko svog naloga dobijaju potvrdu rezervacije i sve što je potrebno za komunikaciju i boravak u smeštaju.
Rezervacioni SISTEM GORG, kao produkt u informacionoj tehnologiji, koristi veliki broj apartmana, hotela i agencija u Srbiji i okolini, kao i preko 300 klijenata na Zlatiboru.

Pogledajte opširnije o programu za izdavanje >>

Komplet paket

* (komplet usluge – isključivo samo agencija izdaje) – 30 do 40 % od ostvarenog izdavanja


Za saradnju sa održavanjem i kompletnim uslugama uzimamo prvenstveno nekretnine vlasnika koji su kupili preko naše agencije ili su se reklamirali kod nas i upoznati su sa našim aplikativnim softverom,  ili ako nam nekretnine baš odgovaraju po lokaciji, opremljenosti, strukturi, ceni, itd.

Kod ugovora sa agencijom potrebno je da je vaš smeštaj kategorisan.

Agencija: reklamira preko sajta zlatibor.org i po potrebi vodi druge kanale prodaje, prijavljuje  i odjavljuje goste, omogućava evidenciju sa administracijom kroz aplikaciju i obezbedjuje čišćenje apartmana sa pranjem posteljine.


Možete da koristite vaš apartman kada poželite. Dovoljno je obeležiti slobodan termin u aplikaciji.

Plaćanje  troškova (struje,vode, house majstora,itd.) i plaćanje poreza od izdavanja, snosi izdavalac – vlasnik.

Smeštajna jedinica treba da bude funkcionalna za izdavanje (dupla posteljina, parking, 2 ključa, usisivač, sef za klučeve ispred stana, itd.)

Hemija za čišćenje i toalet papir je uračunat u proviziju agencije u ovom paketu.

Ako vodimo i druge kanale prodaje (booking, on-line rezervacije, itd) potrebno je prvo da platitimo njihove  provizije kao i ostale troškove rezervacije, a cene su uvećane na tim kanalima u odnosu na našu dogovorenu cenu izdavanja.

Za izdavanje na jednu ili dve noći zaračunavamo minimalne agencijske troškove od 35-40 eura umesto provizije ili ne izdajemo ispod 3 noći.


Porez od izdavanja sopstvenih nekretnina kada se izdaju turistički  po Zakonu o porezu na dohodak građana je obaveza izdavaoca, kao i samostalno podnošenje poreske prijave ili odjave. (Plaća se paušalno)


Izdavaoci paušalno plaćaju i boravišne takse lokalnim organima i one su uračunate u cenu.


Za plaćanje smeštaja kreditnim karticama, preko fakture, vaučerima Republike Srbije, potrebno je platiti dodatnu proviziju na tu transakciju u slučaju da vam je kao izdavaocu potrebna ta mogućnost.


Ako je dogovorena provizija koja je u rasponu od 30 – 40% agencije veća, naprimer 40% – dodatno (program, kartice, fakture, vaučeri, itd,) sve to je uključeno u ukupnu proviziju ili se dogovorena provizija dogovora u skladu sa svim tim.


Imajte na umu da ne uzimamo sve nekretnine i da je saradnja na bazi dogovora.
Potrebno je i da ispunjavaju naše interne uslove:
1) da prepoznamo razumevanje oko saradnje,
2) da nam odgovaraju po lokaciji, kvalitetu i ceni.
3) da su nam intresne za izdavanje.

Svakako da sa vlasnicima koje poznajemo i sa kojima smo saradjivali oko kupovine nekretnine, reklamiranja, itd. lakše uspostavljamo poslovni odnos i dogovor oko izdavanja.

Zakup

Moguć je ugovor o zakupu po realnim cenama za kategorisane apartmane na boljim lokacijama, prvenstveno za one koji se kupuju preko naše Agencije.

U tom slučaju Mi izdajemo, plaćamo mesečnu zakupninu i preuzimamo obaveze oko izdavanja i troškova (ili su troškovi uračunati u zakupninu) u zavisnosti od našeg dogovora.

Iskreno redje uzimamo nekretnine na ovaj način pogotovo ako se predhodno kupuju bez posredovanja naše agencije ali možete nam ponuditi, jer….

Možemo i da posredujemo izmedju zakupca i zakupodavca, odnosno da vam pronadjemo potencijalnog zakupca ili zakupodavca uz odredjenu proviziju. U našem poslovanju sa nekretninama, kao i u posredovanju u prodaji i zakupu nepokretnosti često imamo ponudu i potražnju za nekretninama koje se daju u zakup.

Održavanje

Ako imate neki oblik saradnje sa nama i potrebne su Vam je samo održavanje apartmana, usluge možemo ponuditi preko naše uslužne recepcije ili vas spojiti sa agencijama za čišćenje sa kojima saradjujemo.

U bilo kojem slučaju veoma je korisno da korisitite našu aplikaciju i program za izdavanje jer možete biti povezani sa osobom koja Vam održava apartmane ili recepcijom i imati uvide u rezervacije, transparentnu komunikaciju, lakše i produktivnije poslovanje uz dosta naprednih funkcija.

Pogledajte opširnije o programu za izdavanje >>

Prodaja i kupovina

Ukoliko želite da prodate Vašu nekretninu ili da kupite, obratite se našoj agenciji.

Informacije – 064 616 69 79

Agencija za nekretnine, turizam i marketing – GORG
– Tržni centar BB, Zlatibor.
Preko puta Autobuske stanice prema Tržnom centru
(prolaz pored prodavnica Planeta i Home Dekor)

Koristan članak za više informacija o izdavanju…

Kako da izdajete svoje apartmane po principu stan na dan >>

Informišite se šta Vam je neophodno za produktivnije izdavanje…

Pogledajte opširnije o programu za izdavanje >>


Članak za više informacija o kupoprodaji…

Zašto kupoprodaja nekretnine preko GORG agencije?! >>