usluge izdavanja

ZLATIBOR - USLUGE IZDAVANJA

Usluge izdavanja i održavanja apartmana preko agencije GORG
– Za vlasnike apartmana na Zlatiboru –

Turističko posredovanje

Možemo vam ponuditi više modela saradnje. Izdavaocima sa kojima se dogovorimo oko izdavanja nudimo različite ugovore u zavisnosti od njihovih potreba.


1) Ugovor gde je Agencijska provizija:
– 5% za vaše goste
 12% za naše goste
Obavezna kategorizacija vašeg smeštaja i prijavljivanje svih gostiju.
Gosti plaćaju boravišne takse (120 din-odrasli, 60 din deca 7-15 god). Agencija vrši upise gostiju, izdaje račune, obračunava takse…
Uz ugovor je obavezan i marketing kod nas na sajtu, minimalno osnovni paket (50eur/godišnje) sa rezervacionim sistemom naše agencije koji koristite i vi za vašu i mi za našu reklamu, kao i naše održavanje  apartmana.


2) ili ugovor gde je  Agencijska provizija: – 10% za sve goste bez obaveznog marketinga i održavanja uz korišćenje naše aplikacije za rezervacije


3) ili u slučaju da nam poverite kompletno izdavanje
Ugovor gde je ukupan procenat Agencije 30% od izdavanja (naše usluge) 
Agencija izdaje i plaća sve troškove izdavanja,  reklamiranja, vođenje bookinga, administracije i higijenskog održavanja izuzev plaćanja režijskih troškova (struje,vode, itd) i plaćanja poreza od izdavanja (10%)


Porez od izdavanja sopstvenih nekretnina kada se izdaju turistički je (10%) i to je po Zakonu o porezu na dohodak građana obaveza izdavaoca koju mi možemo uz vašu saglasnost a na osnovu ugovora o turističkom posredovanju obračunavati i uplaćivati umesto vas.

Poslovna saradnja

Kod ugovora o poslovnoj saradnji bitno je da ste kategorisali smeštaj, i da goste ne prijavljujete preko nas  već na drugi način i gde preuzimate sve obaveze oko izdavanja.
Praktično mi vama samo obezbedjujemo rezervacije.

a) Možete imati poseban marketing kod nas sa vašim kontaktima gde vi plaćate marketing i izdajete samostalno (Ugovor o marketingu),  a takodje možemo

b) Kroz nas marketing i naše kontakte da obezbedjujemo vama samo rezervacije. Vi tada preuzimate sve druge obaveze oko gostiju i prijavljivanja…

U tom slučaju koristimo dva modela izdavanja preko naših rezervacionih sistema.

Provizija je 12% (Ugovor o poslovnoj saradnji). 

a i b može posebno ili zajedno.

Ugovor o zakupu

Moguć je ugovor o zakupu po realnim cenama za kategorisane apartmane na boljim lokacijama, prvenstveno za one koji su kupljeni preko naše Agencije.

Mi izdajemo, plaćamo mesečnu zakupninu i preuzimamo sve  obaveze plaćanja poreza i taksi, kao i obaveze plaćanja režijskih troškova struje i vode.

ili zakup možemo plaćati proporcionalno 62% 38% od postignutog zajedničkog mesečnog izdavanja gde preuzimamo sve obaveze osim obaveza plaćanja struje i vode.

Takodje možemo da posredujemo izmedju zakupca i zakupodavca uz odredjenu proviziju.

Održavanje apartmana

Usluge održavanja apartmana preko agencije

Čišćenje apartmana – 15% od cene – (bez pranja posteljine) ili jednokratno od 20 eura do 25 eura (sa pranjem posteljine) posle svake ture ili kompletna usluga  od 25%  za vaše goste ili 30% za naše goste od izdavanja preko naše agencije (u procenat nije uračunat porez od izdavanja sopstvenih nekretnina od 10% koji po zakonu vas zadužuje)

Dodatne usluge

Takodje dodatno nudimo i usluge održavanja dvorišta, objekta i ostale uslužne radnje kao što su košenje trave, sitne popravke, pronalaženje odgovarajućeg majstora za ostale popravke, plaćanje računa, poreza, kao i nadzor sa uredjajem koji pokazuje neželjeno prisustvo u apartmanu i obaveštava korisnika.

telefon za informacije – 064 616 69 79