O smeštaju

Domaćinstvo sadrži Katune, moderno opremljene 2 brvnare i kuću sa dva apartmana, tri dvokrevetne i jednom trokrevetnom sobom. Nalazi se na pola puta od Zlatibora prema Torniku.

Primamo vaučere!

Kontakt
Za sva pitanja i sugestije stojimo vam na raspolaganju
Dragan Spasenic 063/ 801 81 92
Zlata Spasenic 064/ 257 49 59

Smeštajne jedinice

Kuća je moderno opremljena, sadrži dva apartmana, tri dvokrevetne i jednu trokrevetnu sobu.

Apartmani sadrže opremljene kuhinje i kupatila, dnevne boravke sa posebnim sobama za spavanje. Prvi apartman ima prostranu terasu sa prelepim pogledom i galeriju za spavanje.

Sobe su prijatne, sa velikom prozorima, poseduju dovoljno prostora za odlaganje stvari. Tri sobe na spratu dele zajednićko kupatilo, što ne treba da brine jer se održavanju higijene cele kuće posvećuje najveća pažnja.

Gostima je na raspolaganju prostrana sala za ručavanje i kompletno opremljena kuhinja. Uz tv sa kablovskom televizijom i besplatnim bežičnim internetom, ova prostorija je omiljena svim našim gostima.

Ograđeno, lepo uređeno, dvorište sa letnjikovcom, u prelepoj prirodi koja kuću okružuje, izaziva lepa osećanja i poziva na druženje i odmor.

Ljubazni domaćini su uvek na raspolaganju.

Katun, koliba, drvena kuća.
Katuni su autentične zlatiborske drvene kuće. Katuni su se vekovima, da bi odoleli oštrim vremenskim uslovima, gradili ručnim tesanjem brvana i greda, od najbolje drvene građe stolovaša, borova starih sto i više godina. Naši katuni, Jablanica, Semegnjevo i Jasenovo dobili su imena po selima iz okoline iz kojih su preneti, obnovljeni i sačuvani od sigurnog propadanja. Prilikom renoviranja, vodilo se računa da se zadrži autentičnost spoljašnjeg izgleda. Kuće krase krovovi na ,,četiri vode”, autentični ukrasi badže i kube. Badže su konstrukcije u koje su smešteni krovni prozori. Kube je, za zlatiborski kraj, specifičan ukras na krovu koji simboliše dobrodošlicu. Naši katuni odišu duhom tradicije, u koji je ugrađen konfor potreban savremenom čoveku.

Katuni se nalaze na sunčanoj padini, okruženi su livadama, borovim i brezovim šumama. Pogled se prostire ka najvišem vrhu na Zlatiboru, ski centru Tornik i Ribničkom jezeru, do kojih se može doći i rekreativno pešice ili biciklom. U blizini se nalazi nekoliko prirodnih izvora vode. Reka Crni Rzav protiče kroz imanje i svojim živopisnim tokom proseca stene i pravi virove i plićake u kojima živi veliki broj biljnih i životinjskih vrsta. Posebna atrakcija na imanju je Jurdov vir koji leti privlači veliki broj kupača.
Ljubitelji pecanja mogu prošetati do Ribničkog jezera ili pecati u Rzavu. Pobornicima lova na raspolaganju je lovište i park prirode, Čavlovac koje se graniči sa imanjem. Zaljubljenicima u sport u neposrednoj blizini su ski centar Tornik, pešačke, planinarske i biciklističke staze…
Vetar uvek ćarlija, a pored mirisa borova, kojima je kuća okružena, u vazduhu se, često može osetiti miris mora koji sobom nosi ,,Ruža vetrova“. Mir, tišina, čist vazduh i okruženje, nezaboravani pogledi sa tremova ili prozora omogućavaju beg od gradskog stresa, užurbanosti i zagađenja.
Katuni su od centra Zlatibora udaljeni samo 4km, nedaleko od glavnog puta koji vodi ka ski centru Tornik, uz asfaltni put koji je prohodan i u najtežim zimskim uslovima. Parking za sve goste je obezbeđen.

Da bi se stiglo do Katuna mora se krenuti od centra Zlatibora magistralom ka Crnoj Gori i na drugom kilometru iskljuciti se desno ka Ribnickom jezeru i ski centru Tornik, od ovog iskljucenja ostaje jos 3km vožnje do odredišta. Ukoliko se pešice krene od centra najkracim putem Katuni su udaljeni svega 2 km.
Prirodno okružnje i znamenitosti
Imanje je okruženo prelepom prirodom, pogled se prostire ka vrhu Tornik i Ribnickom jezeru, koji su na dohvat ruke i do kojih se može doci rekreativno pešice ili biciklom. U blizini kuce se nalazi nekoliko prirodnih izvora vode, sa jednog od njih se i svi smeštajni kapaciteti snadbevaju. Crni Rzav protice kroz imanje Spasenica i svojim živopisnim tokom proseca stene i pravi virove i plicake u kojima živi veliki broj biljnih i životinjskih vrsta. Posebna atrakcija na imanju je Jurdov vir koji leti privlaci veliki broj kupaca i ljubitelja prirode.

Sadržaj aktivnosti i zanimljivosti

Ljubitelji pecanja mogu prosetati do Ribnickog jezera ili pecati u Rzavu. Pobornicima lova na raspolaganju loviste Cavlovac koje se granici sa nasim imanjem, kao i nadaleko poznata hajka na vukove koja se tradicionalno održava krajem februara. Zaljubljenicima u zimske sportove dostupan je savremeni ski centar Tornik. U neposrednoj blizini Tornika i Ribnickog jezera, kao i centra Zlatbora, na sredini puta, predstavlja odlicnu destinaciju za svakog putnika namernika i coveka koji uživa u prirodi i od nje traži razonodu, mir i odmor!

DOBRODOŠLI!

 

Kontakt
Za sva pitanja i sugestije stojimo vam na raspolaganju
Dragan Spasenic 063/ 801 81 92
Zlata Spasenic 064/ 257 49 59
O prirodnim lepotama, znamenitostima i mogucnostima koje pruža Zlatibor suvišno je govoriti! Domacinstvo Zlatiborski Katuni je deo ove lepotice! Svojim položajem i prirodnim okruženjem, kao i uslovima smeštaja i usluge može zadovoljiti visoke zahteve ljubitelja prave prirode i ljudi željnih odmora.
Kompletan smeštaj je kategorizovan i ocenjen najvecom ocenom od strane Turisticke Organizacije Zlatibora! Gostu je na raspolaganju opremljena kuhinja i sala za rucavanje bilo da se opredeli da samostalno priprema hranu ili da uzme mogucnost polupansiona. Druženje i popodnevni odmor može se nastaviti i u dnevnom boravku uz besplatan pristup internetu i kablovsku televiziju.
Položaj na karti