O smeštaju

Domaćinstvo sadrži Katun, moderno opremljenu, autentičnu šestokrevetnu brvnaru i kuću sa dva apartmana, tri dvokrevetne i jednom trokrevetnom sobom. Nalazi se na pola puta od Zlatibora prema Torniku.

Kontakt
Za sva pitanja i sugestije stojimo vam na raspolaganju
Dragan Spasenic 063/ 801 81 92
Zlata Spasenic 064/ 257 49 59

Smeštajne jedinice

Kuća je moderno opremljena, sadrži dva apartmana, tri dvokrevetne i jednu trokrevetnu sobu.

Apartmani sadrže opremljene kuhinje i kupatila, dnevne boravke sa posebnim sobama za spavanje. Prvi apartman ima prostranu terasu sa prelepim pogledom i galeriju za spavanje.

Sobe su prijatne, sa velikom prozorima, poseduju dovoljno prostora za odlaganje stvari. Tri sobe na spratu dele zajednićko kupatilo, što ne treba da brine jer se održavanju higijene cele kuće posvećuje najveća pažnja.

Gostima je na raspolaganju prostrana sala za ručavanje i kompletno opremljena kuhinja. Uz tv sa kablovskom televizijom i besplatnim bežičnim internetom, ova prostorija je omiljena svim našim gostima.

Ograđeno, lepo uređeno, dvorište sa letnjikovcom, u prelepoj prirodi koja kuću okružuje, izaziva lepa osećanja i poziva na druženje i odmor.

Ljubazni domaćini su uvek na raspolaganju.

Katun je autentična, drvena, zlatiborska kuća. Katuni su se vekovima, u zlatiborskom kraju, gradili od stolovaša, borova starih sto i više godina, kako bi odoleli oštrim vremenskim uslovima.
Naš katun je autentična zlatiborska kuća, moderno opremljena i prilagođena potrebama savremenog čoveka.

Dnevni boravak sa ulaznim hodnikom je prostran i veoma prijatan za druženje sa porodicom i prijateljima. Prostor u kome vladaju prirodni materijali, drvo, kamen, koža i kovano gvožđe odišu toplinom i posebnim mirisima. Udobna ugaona garnitura sa koje se pogled pruža na vatru u kaminu i televizor, može se razvući i pretvoriti u dodatni krevet za dve osobe.
Vatra u peći, u hladnim zimskim noćima pucketa i stvara nezaboravan ambijent. Kuća je opremljena i mermernim pločama, za goste kojima više odgovara ovakav način grejanja.

Kuhinja koja je opremljena svim potrebnim elementima i sudovima, zadovoljiće i zahtevne kuvare.
Trpezarijski sto okuplja porodicu i prijatelje, a ako se na njega iznesu zlatiborski specijaliteti, zagarantovan je dobar provod i zadovoljenje svih čula.

Kupatilo je moderno, sa svim potrebnim elementima, ljupko, u skladu sa ostatkom kuće.

Stepenište izrađeno od drvenih talpi i kovanog gvožđa vodi na galeriju.
Galerija je posebna prostorija namenjena za spavanje i odmor. Sadrži dva standardna i jedan bračni krevet. Prostora za odlaganje stvari ima dovoljno. Prozori u krovu, omogućavaju dobro osvetljenje, ali i lep pogled na zlatiborske bregove.

Trem koji se pruža sa dve strane kuće, omiljeno je mesto boravka, posebno u letnjem periodu. Sa njega se pruža pogled na Ribničko jezero, ski staze na Torniku i zlatiborske proplanke i brda. Vetar uvek ćarlija, a pored mirisa borova, kojima je kuća okružena, u vazduhu se, često može osetiti miris mora koji sobom nosi ,,Ruža vetrova“.
Prostrano, ogradjeno, dvorište pruža mir i sigurnost roditeljima male dece kao i vlasnicima kućnih ljubimaca.

Autentični ukrasi badže i kube krase naš katun. Badže su konstrukcije u koje su smešteni krovni prozori, naša kuća ih ima četiri. Kube je, za ovaj kraj, specifičan ukras na krovu i simboliše dobrodošlicu.

Vrata naše kuće su uvek otvorena dragom gostu!

Da bi se stiglo do Katuna mora se krenuti od centra Zlatibora magistralom ka Crnoj Gori i na drugom kilometru iskljuciti se desno ka Ribnickom jezeru i ski centru Tornik, od ovog iskljucenja ostaje jos 3km vožnje do odredišta. Ukoliko se pešice krene od centra najkracim putem Katuni su udaljeni svega 2 km.
Prirodno okružnje i znamenitosti
Imanje je okruženo prelepom prirodom, pogled se prostire ka vrhu Tornik i Ribnickom jezeru, koji su na dohvat ruke i do kojih se može doci rekreativno pešice ili biciklom. U blizini kuce se nalazi nekoliko prirodnih izvora vode, sa jednog od njih se i svi smeštajni kapaciteti snadbevaju. Crni Rzav protice kroz imanje Spasenica i svojim živopisnim tokom proseca stene i pravi virove i plicake u kojima živi veliki broj biljnih i životinjskih vrsta. Posebna atrakcija na imanju je Jurdov vir koji leti privlaci veliki broj kupaca i ljubitelja prirode.

Sadržaj aktivnosti i zanimljivosti

Ljubitelji pecanja mogu prosetati do Ribnickog jezera ili pecati u Rzavu. Pobornicima lova na raspolaganju loviste Cavlovac koje se granici sa nasim imanjem, kao i nadaleko poznata hajka na vukove koja se tradicionalno održava krajem februara. Zaljubljenicima u zimske sportove dostupan je savremeni ski centar Tornik. U neposrednoj blizini Tornika i Ribnickog jezera, kao i centra Zlatbora, na sredini puta, predstavlja odlicnu destinaciju za svakog putnika namernika i coveka koji uživa u prirodi i od nje traži razonodu, mir i odmor!

DOBRODOŠLI!

 

Kontakt
Za sva pitanja i sugestije stojimo vam na raspolaganju
Dragan Spasenic 063/ 801 81 92
Zlata Spasenic 064/ 257 49 59
O prirodnim lepotama, znamenitostima i mogucnostima koje pruža Zlatibor suvišno je govoriti! Domacinstvo Zlatiborski Katuni je deo ove lepotice! Svojim položajem i prirodnim okruženjem, kao i uslovima smeštaja i usluge može zadovoljiti visoke zahteve ljubitelja prave prirode i ljudi željnih odmora.
Kompletan smeštaj je kategorizovan i ocenjen najvecom ocenom od strane Turisticke Organizacije Zlatibora! Gostu je na raspolaganju opremljena kuhinja i sala za rucavanje bilo da se opredeli da samostalno priprema hranu ili da uzme mogucnost polupansiona. Druženje i popodnevni odmor može se nastaviti i u dnevnom boravku uz besplatan pristup internetu i kablovsku televiziju.
Položaj na karti