Već godinama u nazad, turisti, što domaći što iz celog sveta, dolaze na Zlatibor kako bi dočekali Novu Godinu. U udobnim i kvalitetnim apartmanima na Zlatiboru zabava i srećan doček Nove godine ne izostaju.

Neki od sledećih događaja u januaru mesecu razlog su zašto se turisti odlučuju da svoj godišnji odmor iskoriste baš ovde. Možda neki od sledećih događaja baš Vas „nagovore“ da i Vi isto to učinite.

ČAJANKA NA ČUKERU

Kažu da je poželjno da novu godinu započnemo onako kako želimo da nam u buduće bude ta nova godina, zato je pravi izbor da odmah nakon 31.12. krenete u pohod na osvajanje vrha Čukera!

Ali ovo nije samo obično planinarenje zbog toga što vas na kraju putovanja čeka topla čajanka koja će Vam nakon dugog pešačenja izuzetno prijati. Već devet godina u nazad održava se novogodišnja čajanka na Čukeru na koju kreću ljubitelji planine uživajući u prvojanuarskom hladnom danu.

Za one koji već za sledeću godinu planiraju da pođu na ovu čajanku, treba da znaju da je uvek zborno mesto svih koji žele da pođu u podnožju Šumatnog brda. Čuker se nalazi na 1359 metara nadmorske visine što opravdava moto pod kojim se organizuje ova čajanka a ona glasi „Ko na brdu ak` I malo stoji više vidi no onaj pod brdom…“.

POČETAK SKI SEZONE NA TORNIKU

Prava zimska čarolija nije ništa bez velikog snega a za planine kao što je Zlatibor to nije problem. Pored toga što ga ukrašava sneg, stazu Tornik ukrašavaju skijaši i borderi kada se otvara ski sezona. Za njih je otvorena i obezbeđena plava staza.

Budući da je zbog trenutne epidemiološke situacije neophodno da se turisti drže mera JP “Skijališta Srbije” pobrinuli su se da sve bude u najboljem redu. I dalje se ski karte mogu preuzeti u prodajnim mestima ski centra ali od ove godine moguće je karte preuzeti na uređaju za bezkontaktno kupovanje karata.

 Muzički i ostali zabavni događaji ovog puta neće biti održani kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere, ali to nikako neće umanjiti zabavu i radost na snežnom pokrivaču. Staze na ski centru Tornik otvorene su od 09:00 do 16:00 kada i pada mrak pa ostatak dana možete da uživate u svom udobnom zlatiborskom smeštaju.

ZLATIBORSKA GONDOLA

Ovog puta prvi mesec nove godine bitan je zbog jednog velikog uspeha, kako Zlatibora tako i cele Srbije. Zlatiborska gondola, koja predstavlja najdužu panoramsku gondolu na svetu puštena je u rad 11.01.2021. godine koju je obeležila velika posećenost ali i velika zima.

 Iako je sneg malo otežao puštanje gondole u rad, to nije omelo radnike gondole da bezbedno odrade svoj posao. Tokom vožnje možete da uživate u pogledu na na Ribničko jezero i da se popnete čak do vrha Tornika. Vožnja traje čitavih 25 minuta koja će Vam pružiti nezaboravno iskustvo.

Zlatiborska „zlatna“ gondola uspela je da se upiše u Ginisovu knjigu rekorda kao najviša gondola na svetu što je ogroman uspeh za sam turizam Zlatibora ali i za celu Srbiju. Ovako veliki događaj svečano je obeležen tri dana kasnije koji je takođe privukao veliki broj turista.