Mokra Gora je u svetu postala poznata po lepoti prirode ali još više po staroj uskotracnoj železnici kojom je nekada prolazio voz zvani Ćira na putu od Beograda i Užica ka Višegradu i Sarajevu. Danas je posebno atraktivan obnovljeni deo pruge koji obuhvata Šargansku osmicu (putnom petljom u obliku broja 8).Duga je 13,5 km a na njoj su 22 tunela i desetak mostova i vijadukta. Obnovljenim delom pruge se možete provozati istim onim Ćirom i bar za neko vreme vratiti se u to staro doba, videti iz voza još neviđeno, umiti se na lekovitom izvoru Bele vode i obići „Drvengrad“ – Kusturičino Etno selo.

Program  izleta

*Polazak u 9h sa Zlatibora;

*Putovanje preko Šljivovice i Kremana do Mokre Gore;

*Dolazak na Mokru Goru, ukrcavanje na voz „Ćiro“;

*Vožnja Šarganskom osmicom „Ćiro“ – jedinom prugom uskog koloseka širine 760 mm u Evropi. Tokom vožnje napraviće se pauze na stanicama Golubići, Jatare, Šargan Vitasi i na vidikovcima Krst osmice, Ludi kamen, pružiti vam priliku da napravite nekoliko odličnih fotografija prelepog pejzaža (vožnja traje oko 2h i 10 min.);

*Obilazak lekovitog izvora Bele vode, i mogućnost posete crkvi Svetog Jovana Krstitelja;

*Nakon toga posećujemo Drvengrad (grupni odlazak u bioskop na projekciju kratkometražnog filma Emira Kusturice, slobodno vreme oko1h);

*U povratku pravimo pauzu za posetu kampa “Viljamovka”;

*Povratak na Zlatibor oko 15:30h.

Kliknite na datum kada želite da rezervišete izlet i popunite obrazac. Na osnovu upita organizujemo polaske. U svakom slučaju javićemo  vam ranije, potvrditi rezervaciju ili predložiti drugi datum.

Kliknite na datum kada želite da rezervišete izlet i popunite obrazac. Na osnovu upita organizujemo polaske. U svakom slučaju javićemo  vam ranije, potvrditi rezervaciju ili predložiti drugi datum.

1.100,00 din

U cenu je uračunato:

-Prevoz komfornim autobusom/minibusom na navedenoj relaciji;

-Usluge licenciranog turističkog vodiča;

-Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uračunato:

-Individualni troškovi izletnika;

-Ulaznica na Drvengrad (250,00 za odrasle i decu preko 12 godina);

-Vožnja Šarganskom osmicom (800,00 za odrasle, 400,00 za decu od 7 do 14 godina);

Napomena: Neophodno je poneti važeći pasoš ili ličnu kartu , a za maloletnu decu i saglasnost roditelja u slučaju da ne putuje sa roditeljima ili da je u pratnji jednog roditelja(važi za izlete Van Srbije).Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 12 za minibus, 35 putnika za autobus, u slučaju manjeg broja otkaz 1 dan pre polaska. Deca do 10 godina plaćaju 50%.Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Odaberite izlet sa Zlatibora

Šta se sve može videti na izletu u Mogru goru pogledajte i na putopisu OVDE >>

Želite da rezervišete individualne izlete, za porodicu ili manji broj osoba


Pozovite!  060 60 23 100 Cena po dogovoru