Mokra Gora

Mokra Gora je u svetu postala poznata po lepoti prirode ali još više po staroj uskotracnoj železnici kojom je nekada prolazio voz zvani Ćira na putu od Beograda i Užica ka Višegradu i Sarajevu. Danas je posebno atraktivan obnovljeni deo pruge koji obuhvata Šargansku osmicu (putnom petljom u obliku broja 8).Duga je 13,5 km a na njoj su 22 tunela i desetak mostova i vijadukta. Obnovljenim delom pruge se možete provozati istim onim Ćirom i bar za neko vreme vratiti se u to staro doba, videti iz voza još neviđeno, umiti se na lekovitom izvoru Bele vode i obići „Drvengrad“ – Kusturičino Etno selo.

Program  izleta

*Polazak u 9h sa Zlatibora;

*Putovanje preko Šljivovice i Kremana do Mokre Gore;

*Dolazak na Mokru Goru, ukrcavanje na voz „Ćiro“;

*Vožnja Šarganskom osmicom „Ćiro“ – jedinom prugom uskog koloseka širine 760 mm u Evropi. Tokom vožnje napraviće se pauze na stanicama Golubići, Jatare, Šargan Vitasi i na vidikovcima Krst osmice, Ludi kamen, pružiti vam priliku da napravite nekoliko odličnih fotografija prelepog pejzaža (vožnja traje oko 2h i 10 min.);

*Obilazak lekovitog izvora Bele vode, i mogućnost posete crkvi Svetog Jovana Krstitelja;

*Nakon toga posećujemo Drvengrad (grupni odlazak u bioskop na projekciju kratkometražnog filma Emira Kusturice, slobodno vreme oko1h);

*U povratku pravimo pauzu za posetu kampa “Viljamovka”;

*Povratak na Zlatibor oko 15:30h.

Kliknite na datum kada želite da rezervišete izlet i popunite obrazac. Na osnovu upita organizujemo polaske. U svakom slučaju javićemo  vam ranije, potvrditi rezervaciju ili predložiti drugi datum.

Kliknite na datum kada želite da rezervišete izlet i popunite obrazac. Na osnovu upita organizujemo polaske. U svakom slučaju javićemo  vam ranije, potvrditi rezervaciju ili predložiti drugi datum.

1.100,00 din

U cenu je uračunato:

-Prevoz komfornim autobusom/minibusom na navedenoj relaciji;

-Usluge licenciranog turističkog vodiča;

-Troškovi organizacije putovanja

U cenu nije uračunato:

-Individualni troškovi izletnika;

-Ulaznica na Drvengrad (250,00 za odrasle i decu preko 12 godina);

-Vožnja Šarganskom osmicom (800,00 za odrasle, 400,00 za decu od 7 do 14 godina);

Napomena: Neophodno je poneti važeći pasoš ili ličnu kartu , a za maloletnu decu i saglasnost roditelja u slučaju da ne putuje sa roditeljima ili da je u pratnji jednog roditelja(važi za izlete Van Srbije).Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 12 za minibus, 35 putnika za autobus, u slučaju manjeg broja otkaz 1 dan pre polaska. Deca do 10 godina plaćaju 50%.Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Odaberite izlet sa Zlatibora

Šta se sve može videti na izletu u Mogru goru pogledajte i na putopisu OVDE >>

Želite da rezervišete individualne izlete, za porodicu ili manji broj osoba


Pozovite!  060 60 22 100 Cena po dogovoru

Ovaj sajt koristi kolacice (cookies). Nastavkom korišcenja ovog sajta saglasni ste sa upotrebom. Opširnije Ok