Zašto kupiti kuću na Zlatiboru?     

Žellite kuću na mestu koje je mirno, tiho, regeneriše telo i umiruje dušu?

Sanjate o sopstvenoj oazi za opuštanje, dalekoj od užurbanosti svakodnevnog života, saobraćajne gužve i konstantne buke?

Uštedeli ste novac i spremni ste da napravite korak, ali niste sigurni šta da izaberete?

Zašto kupiti kuću na planini i  koji je najbolji način da dođete u posed baš takve nekretnine, saznajte u narednom tekstu.

Kuća na Zlatiboru

Život na većoj nadmorskoj visini i u prirodi, je odličan način da pobegnete od stresa i užurbanosti gradskog života. To je, bukvalno, produžetak životnog veka.

Bez obzira da li želite da menjate svoje mesto boravka ili tražite mirno mesto za odmor za praznike i vikende, kuća na planini može se pokazati kao odlična investicija. Veličanstveno, mirno okruženje je idealan beg iz grada.

Kuća na planini nije rezervisana samo za zimu

Odmor na planini odavno više nije aktuelan samo u zimskim mesecima. Sve više objekata je zauzeto i leti i zimi tako da gosti uživaju u planinarenju, planinskom biciklizmu ili drugim aktivnostima u zavisnosti od regiona.  Svako godišnje doba na planini je posebno.

Iako ste možda od onih koji uživaju isključivo u čarima snežnih zima, neće vas ostaviti ravnodušnim ni proleća puna života. Ako sve teže podnosite jul i avgust u gradu,  na usijanim pločnicima i među zgradama, sasvim sigurno će vas oduševiti planinska blaga leta.

Planina je vaš doktor i lični trener

Svi osećamo jednostavnu želju da okrenemo leđa stresu i zagađenju urbanog života. Život na planini može biti drastična promena u odnosu na gradski život, ali dolazi sa mnogo prednosti.

Planinski život je idealan za ljude koji cene mir, tišinu i priliku da uživaju u svom malom privatnom delu  netaknute prirode. Skijanje, šetnja, penjanje po brdima, su samo su neke od fizičkih aktivnosti koje ćete imati na raspolaganju praktično svaki put kada otvorite ulazna vrata svog doma. Neće vam biti potrebno članstvo u teretani ili lični trener da sagorite ozbiljan broj kalorija i to na svežem vazduhu i u prirodi.

Kuća na planini je idelan način da zaradite

Ukoliko ne planirate da svoje mesto stanovanja u potpunosti zamenite, nekretnina poput kuće na planini može biti dobar izvor zarade. Osim zdravstvenih benefita, čistog vazduha i manje stresa, možete uvećati i svoj budžet, ako odlučite da je iznajmite za vreme za koje u njoj ne boravite.

Kako kupiti kuću?

Ako ste razmišljali o pitanju kako kupiti kuću na planini, verovatno u glavi već imate ideju o kojoj se tačno planini i radi. Vaš drugi dom će zasigurno biti mesto koje ste već posećivali, bili na odmoru ili vam se samo svidela ideja o budućem iznajmljivanju.

Mi Vam predlažemo Zlatibor.

Šta bi sledeće trebali uzeti u obzir pri kupovini –  svakako agenciju za posredovanje u prometu nekretina.

Kupovina bilo kakve nekretnine  može biti roblematična ako nemate prave informacije i pomoć iskusnih stručnjaka u oblasti nekretnina. Ako ste neupućeni u cene i tržišne trendove, lako vam se može desiti da platite cenu koja je daleko veća od njene stvarne ili da tek nakon useljenja uvidite loš kvalitet gradnje. Da bi sprečili svaki mogući problem, neophodno je da kontaktirate agenciju za nekretnine. Kako izabrati pravu?

Zašto izabrati agenciju za nekretnine koja se nalazi baš na planini?

Lokalni agenti za nekretnine i lokalne agencije su prvi i pravi izbor pri kupovini nekretnine, bilo da je to kuća, stan, vikendica ili samo mali deo zemljišta. Zašto je to tako?

Postoje mnoge pogodnosti za angažovanje agencije na željenoj lokaciji. Prvo, oni razumeju način života i kulturu zajednice. Prodavac nekretnina iz grada neće nužno imati razumevanja u stvarima kao što su propisi, porezi,  izgradnja, dozvole, lokalno stanovništvo,  a u ovom slučaju i cene iznajmljivanja i kretanje ponude i potražnje u turizmu.  Lokalna agencija neće biti tu samo u posredovanju pri prodaji , već da pruži i sve dodatne informacije kao što su detalji o lokalitetu, sadržaji koji se nalaze u blizini i još mnogo toga. Konsultovanje sa lokalnom agencijom pre kupovine,  jedna  je od najmudrijih stvari koje možete da uradite.

Koristan članak za više informacija o izdavanju…

Usluge posredovanja u prometu agencije Gorg sa Zlatibora

U ovom trenutku raste interesovanje za nekretnine van urbanih centara, a agencija Gorg to najbolje zna. Da biste saznali više o tome šta možemo da vam ponudimo, a kako vas neko drugi ne bi preduhitrio, pogledajte ponudu nekretnina na Zlatiboru.

Biljana Jovanović