U našem narodu postoji izreka „Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji“, a ta  poslovica se može primeniti i kada je tržište nekretnina u pitanju.

Narod smo koji „sve zna i u sve se razume“. Zato se često uplićemo u poslove o kojima zapravo ne znamo ništa.

To posebno dolazi do izražaja prilikom kupovine nekretnine, a mnogi su zbog toga, nažalost, izvlačili i deblji kraj.

Zato nije retkost čuti da je kupac prevaren falsifikovanom dokumentacijom, nerešenim vlasničkim pitanjem ili duplom prodajom stana.

Iza većine prevara u prošlosti na pomenutom tržištu bila su kontraverzna lica koja su se predstavljala kao investitori ili lažni prodavci koji prodaju u nečije ime.

Cela branša, uključujući i agencije za nekretnine,  gubila je na ugledu.

Međutim, poslednjih godina napravljen je veliki iskorak – donošenjem Zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti kao i uvodjenje notara, tako da su prevare svedene na najmanju moguću meru.

Ipak, stručnjaci ukazuju da ni u jednoj zemlji na svetu ta mogućnost nije apsolutno isključena, i da se obraćanjem registrovanoj agenciji ta mogućnost svodi na minimum.

Tako je agencijama vraćen ugled koji im i pripada, s obzirom na to da upravo posredstvom njih možemo na najsigurniji i najefikasniji način prodati ili kupiti nekretninu. I ne samo to. Dobićemo i najbolju cenu.

Uprkos novom zakonu postoji dosta lica koja se bave posredovanjem nekretnina, a nemaju agencije, licence, osiguranja od odgovornosti, obaveze ni prema kome…i rade lako na crno. Postavljaju oglase svuda i oglašavaju tudje nekretnine kao „Direktna prodaja“ i navlače naivne kupce da misle da će proći „jeftinije“ a oni su se već ugradili…I tada upadate u razne razradjene šeme „kao prodaju njihove tetke“, „navodni prijatelj“ „dao kaparu pa nema da isplati“, ili čak ladno glume agente iako nemaju licence i izmišljaju da predstavljaju agencije koje su u registru posrednika.

Zato prilikom kupovine stana sa proverenom registrovanom agencijom kupac može biti siguran da neće biti prevaren, da je sve transparentno i da njegova  investicija neće biti zloupotrebljena na bilo koji način.

Agencija GORG

Ne zaboravite da interes postoji sa obe strane i da posao treba da bude obavljen na obostrano zadovoljstvo – vi da uspešno prodate ili kupite nekretninu, a agencija da sačuva ugled, integritet i dobije preporuku.

Osim sigurnosti postoji niz drugih beneficija koje ostvarujete prodajom ili kupovinom nekretnine posredstvom agencije:

Ukoliko prodajete nekretninu i potrebna vam je agencija za nekretnine na Zlatiboru, agencija „GORG“  najbolje će vam pokazati zašto je prvi i pravi izbor mnogih klijenata.

– agencija radi kompletnu pripremu prodaje, dopunjava se eventualna nedostajuća dokumentacija i na najbolji način prezentuje nepokretnost svim potencijalnim kupcima

– agencija završava veći deo administrativnog posla, štiti ceo pravni proces

– agencija oglašava, marketinški obrađuje tržište i komunicira sa potencijalnim kupcima. Na taj način prodavce, između ostalog, štiti i od uznemiravanja

Sav ovaj posao oduzima puno vremena, a da bi se uspešno završio potrebno je  znanje, iskustvo, veština, strpljenje, energija i  novac.

Zato se za ovaj posao mora platiti posredniku koji radi sve navedeno za svoje klijente.

Po čemu se Agencija „GORG“ ističe?

Visok stepen profesionalizma i posvećenosti Agenciju „GORG“ svrstali su na sam vrh ove branše.

Njihov cilj je pružanje kompletne usluge u domenu nekretnina (kuporodaja, izdavanje, reklamiranje, programi i aplikacije za rentiranje, itd.) ali i sticanje prijatelja u svakom klijentu sa kojim su ostvarili saradnju.

Bilo da se radi o kupovini ili prodaji, već godinama uspešno odgovaraju svakom zadatku i ističu se kao pouzdan partner.

A evo i nekih tajni njihovog uspeha i zadovoljnih kupaca:

– veliki izbor nekretnina na Zlatiboru na različitim lokacijama

– na osnovu zahteva kupca pravi se selekcija i pronalazi najoptimalnije rešenje u datom trenutku

– prave informacije o trenutno povoljnim, kvalitetnim nekretninama na dobrim lokacijama

– dugogodišnje poznavanje prilika na Zlatiboru. Sagledavanje kroz vreme o investitorima, načinu i kvalitetu gradnje.

– agencija je sa Zlatibora i posluje od 2006 godine.

– iskustvo i veština koji doprinose sigurnijem ulaganju u smislu isplativosti, praktičnosti, poziciji. (sta je bolje za izdavanje, lakša eventualne prodaja, itd).

– pribavljanje dokumenata uz proveru potrebne dokumentacije za ugovore i prepise

– adekvatan marketing, programska rešenja, posedovanje više zlatiborskih sajtova za reklamiranje

– mogućnost kasnijeg izdavanja preko ove agencije

Nakon svega navedenog  glavne prednosti angažovanja posrednika prilikom kupovine ili prodaje nekretnina sasvim su jasne.

Nije tačno da je kupcima preko agencije skuplje. Obično je to na kraju obrnuto.

Angažovanjem Agencije za nekretnine, marketing i turizam „GORG“ već ste na pola puta do sigurnog uspeha.

Pozovite!    064 616 69 79

i pogledajte deo od ponude nekretnina za prodaju na Zlatiboru