Iako nas je jesen počastila sa dosta lepih, sunčanih i toplih dana, jutarnji mraz i svetlucavo inje po drveću podseća nas da se ipak bliži zima. Na pragu je godišnje doba kada se iz ormara izvlače kaputi, debeli džemperi, vunene čarape, šalovi i rukavice, godišnje doba kada jedna od glavnih tema postaje planiranje zimovanja, a uz to i neizostavno pitanje, kuda za Novu godinu.

Svi gradovi, čak i manja mesta širom Srbije zaista potrude da u najluđoj noći pripreme adekvatan program za svoje meštane, otputovati negde od kuće je ipak najveća čar novogodišnjih praznika. Posle letovanja koje je odavno postalo samo lepa uspomena, Nova godina je sjajna prilika da se odmorimo i opustimo priuštivši sebi jedno lepo, makar i kratko putovanje. Rizikujući da zvučimo neskromno, dajemo vam predlog da predstojeće praznike provedete na Zlatiboru i iskoristite priliku da najlepšu srpsku planinu doživite okićenu zimom i prazničnom atmosferom.


Planina koja je poslednjih godina postala simbol odmor i opuštanja, ali i dobre zabave i ove godine može se pohvaliti veoma bogatim programom za novogodišnje praznike. Svake godine glavni događaj kome prisustvuje preko 30.000 ljudi bude novogodišnji koncert u centru Zlatibora, na Kraljevom trgu, pa se sjajan provod na žurci na otvorenom očekuje i ove godine.

Ukoliko ipak želite da dočekate Novu godinu uz muziku i svečanu večeru, imamo sjajnu vest za vas. Hoteli, restorani, kafići i klubovi na Zlatiboru pripremaju žurke za pamćenje, a izbor je zaista veliki. Klubovi Vendome, Irish Pub, Zlatiborska pivnica, Alibi, kafići Kraljev trg, Mont, Adagio, Fama, Akter su samo neki od brojnih ugostiteljskih objekata koji će svoja vrata otvoriti gostima za doček Nove godine. Restorani Zlatni bor, Rujno, zatim hoteli Palisad, Mona, Olimp, Tornik i mnogi drugi takođe organizuju doček uz nastupe poznatih muzičkih zvezdi.

Prvih nekoliko dana nove godine na Zlatiboru su u znaku dobrog provoda, jer pomenuti kafići i klubovi pored večernjeg provoda organizuju i dnevne žurke, tako da je Zlatibor i ove godine pravi izbor za mlade.

A kako je najbolje oporaviti se od burnog dočeka? Šetnjom po oštrom planinsku vazduhu koji će otvoriti sva vaša čula i vratiti zdravlje u vaš organizam. Poznat po mnoštvu raznovrsnih aktivnosti, Zlatibor je i zimi omiljeni turistima iz svih delova naše zemlje i cele Evrope. Iako je destinacija pogodna za omladinu, Zlatibor ima dosta toga da ponudi i porodicama i nešto starijim gostima koji žele da uživaju u svim blagodetima planine. Pored šetnje po škripucavom snegu, obavezno je skijanje, sankanje ili uživanje u nekim drugim zimskim aktivnostima. Za ozbiljne skijaše tu je ski centar Tornik, na samo 9 km udaljenosti od centra, a pored toga što je pravi raj za skijaše, Tornik je veoma intereantan i za one koji nisu ljubitelji skijanja. Dovoljno je samo provozati se šestosednom žičarom i uživati u panoramskom razgledanju da se puni utisaka vratite sa planine. Za decu i skijaške početnike u centru Zlatibora biće uređena ski sataza na Obudojevici, a ne nekoliko lokaliteta tokom zime nalaze se i sankališta. Ljubitelji adrenalina svakako će uživati u vožnji kvadova ili motornih sanki po zaledjenoj planini.

Kako bi vam što više olakšali planiranje putovanja na Zlatibor, možemo vam preporučiti neke od mnogobrojnih vila i apartmana u kojima ćete pronaći svu udobnost planinskog ambijenta (pogledajte ponudu smeštaja na sajtu zlatibor.org)

Ako planirate da prvi put posetitie Zlatibor onda su predstojeći novogodišnji praznici prava prilika da uživate u pravoj novogodišnjoj euforiji. Planinu ćete doživeti u najlepšem izdanju prekrivenu svetlucavim snegom i okupanu prohladnim zimskim suncem, a Ukoliko ste već bili na Zlatiboru, onda već i sami znate da vas na najposećenijoj srpskoj planini očekuje nezaboravan provod i prava praznična atmosfera. Nama je ostalo samo da vam obećamo nezaboravan provod i ove godine.