Zlatibor zajedno sa svojom prirodom i čistim vazduhom mami posetioce širom sveta da baš ovde odaberu zlatiborski smeštaj po svojoj želji i uživaju u blagodetima planine Zlatibor. Zbog toga je Zlatibor poznat kao najveći turistički centar u Srbiji sa velikom i kvalitetnom ponudom zlatiborskih apartmana.

                Pored toga što je „zlatna“ planina poznata po turizmu, isto tako je izgradila i veliku kongresnu infrastrukturu uz koju pored smeštaja idu i sale koje sa sobom nose različite sadržaje pogodne za održavanje seminara i izložbi.

                Neki od sledećih hotela na Zlatiboru nude kvalitetne i dobro opremljenje kongresne sale pa lako možete da izaberete salu koja ispunjava Vaše potrebe.

HOTEL PALISAD

                U samom centru Zlatibora nalazi se hotel Palisad koji ima najdužu tradiciju u turističkom centru kao hotel sa četiri zvezdice. Ovaj simbol trističke „zlatne“ planine poseduje 420 ležaja u čijim sobama imaju svi potrebni dodatni sadržaji kako bi svakom posetiocu boravak u hotelu bio što udobniji.

                Pored toga što hotel Palisad nosi simbol turističke planine, veliki je lider kongresnog turizma sa dva kongresna centra koji poseduju svu potrebnu tehničku opremu.  Prvi kongresni centar sastoji se od 6 kongresnih sala koji poseduje kapacitet od 50 do 350 mesta. Sale se takođe mogu prilagoditi kao sale za izložbe.

 Drugi kongresni centar u hotelu Palisad nalazi se unutar lepote borove šume i može da primi čak 750 mesta. Pored kongresnog centra nalazi se restoran u koji članovi za vreme pauze mogu da odu na piće i koktele.

HOTEL MONA ZLATIBOR

                Hotel “Mona Zlatibor” nalazi se u blizini autobuske stanice i poseduje oko 300 ležaja za svoje posetioce. Kako bi njihovi gosti imali što bolji provod i smeštaj, u ponudi hotela su čak tri restorana i bara “Vila”, “Lada bar” i “Perun”. Pored toga hotel sadrži i igraonice za decu, velnes i spa centar.

                Kongresni centri “Koledo” i Biznis centar Mona opremljeni su najboljnom potrebnom opremom za sve vrste sastanaka i izložba. Kongresna sala “Koledo” opremljen je svom potrebnom rasvetom, ozvučenjem i to sve u modernom stilu. Sa 500 mesta u sali po potrebi se može deliti i na 2 ili 3 manje sale.

                Biznis centar Mona već ima dve manje sale sa oko 20 raspoloživih mesta. Prostor je isto tako opremljem sa rasvetom i ozvučenjem koje će znatno olakšati boravak u sali.

GRAND & SKY HOTEL TORNIK

                Sa neverovanih 854 raspoloživa smeštaja i njihovom modernom opremljenošću, Grand & Sky hotel Tornik sa razlogom je horel sa  zvezdica. “Sky hotel” poseduje restoran dok “Grand hotel” pored restorana poseduje i lobi bar, igraonice za decu, poslastičarnicu, velnes i spa centre.

                U ponudi su dva kongresna centra. “Sky hotel” ima kongresnu salu pod nazivom “Kristal sala” sa nevreovatnih 1178 raspoloživih mesta. Takođe, pored jedne velike poseduje i tri male sale koje su potpuno opremljene.

                “Ballroom” kogresna sala nalazi se u sklopu “Grand hotela” koja na raspolaganju ima 300 mesta. Pored toga ima i dve male sale sa 30 i sa 90 raspoloživih mesta. Naravno, sva potrebna tehnička oprema je svima na raspolaganju.

SPECIJALNA BOLNICA ČIGOTA

                Specijalna bonica Čigota je jedna specijalna ustanova za bolesti štitne žlezde koja na planini Zlatibor takođe neguje i turističku delatnost. Gosti koji su došli zbog zdravstvenih razloga takođe mogu da uživaju u hotelskom delu. Hotelski deo sa 350 ležeaja sadrži i ostale dodatke za potpuno uživanje kao što su bazeni, lobi bar i velnes i spa centar.

                Takođe, u sklopu specijalne bolnice Čigota, uz hotelski deo nalazi se i kongresni centar. Njihov kongresni centar sastoji se od jedne velike sale koja prima 350 posetilaca i uz to još tri male sa 50-80 raspoloživih mesta.

HOTEL BUKET

                U samoj borovoj šumi, njenoj lepoti i svežini nalazi se hotel “Buket”. Hotel poseduje 4 zvezdice i može da primi 115 osoba. Dečija igraonica, lobi bar i restoran su takođe tu da bi upotpunili boravak u hotelu sa četiri zvezdice.

                Što se tiče kongresnog centra, hotel poseduje jednu kongresnu salu u kojoj može da stane 80 osoba. Sala uz tehničku opremljenost  poseduje i terasu koja može da se iskoristi za predah i koktele

HOTEL OLIMP

                Hotel “Olimp“ idealan za boravak sportista na pripremama, nalazi se odmah na ulazu na Zlatibor. Hotel poseduje 100 ležaja a za potpuni užitaj tu je i spa centar „Hedona“. Pored toga u sklopu hotela, za one koji vole sport, tu su i bilijar klub, stoni tenis i fitnes centar ali i olimpijski bazen.

                Hotel nudi i dve kongresne sale. Jedna sala poseduje kapacitet od 100 mesta dok je druga sala manja i poseduje oko 30 slobodnih mesta. Oba sale sadrže svu potrebnu tehničku opremu.

ODMARALIŠTE DUNAV

                Odmaralište “Dunav” zbog svih svojih kvaliteta i dobre  usluge može da se stavi u rang sa hotelom od četiri zvezdice. Nalazi se u srcu Zlatibora, u samoj borovoj šumi gde poseduje 87 raspoloživih smeštaja. U prelepom restoranu sa letnjom baštom, gosti mogu da uživaju u zlatiborskim specijalitetima.

Rezervisite hotel na Zlatiboru