Kada konačno stignu lepi i topli dani i sneg zameni sunce, Zlatibor je uvek spreman da Vam ponudi raznolik, zabavni i opuštajući sadržaj. Pored prelepih planina, šuma i etno sela, Zlatibor poseduje veliki izbor bazena i kupališta koji Vam nude savršen odmor. Svoj zlatiborski smeštaj možete odabrati na našem sajtu, a u zavisnosti od Vaših želja, možete odabrati apartmane blizu kupališta ili hotele koji poseduju neke od sledećih bazena.

BAZENI „OLIMP“ – OSETITE LEPOTU PRIRODNE MAGNEZIJUMSKE VODE

                Bazeni „Olimp“ nalaze se u istoimenom hotelu a uz velike ponude pogodni su za porodične odmore. Bazeni se sastoje od dečijeg bazena i spoljašnjeg olimpijskog bazena za odrasle,  koja mogu da koriste čak i oni koji nisu gosti hotela. Oba bazena snadbevaju se prirodnom izvorskom – magnezijumskom vodom koja se doprema iz bunara u dvorištu hotela „Olimp“. Bazen je opremljen po modernim standardima i ono što je najbitnije, higijenski je odlično održavan.

Bazen Olimp

U sklopu bazena nalaze se drvene ležaljke i poseduje solarno dogrejavanje vode. Nakon aktivnog plivanja i uživanja sa svojim najbližima, možete svratiti u restoran koji se nalazi pored bazena, a sa terase restorana imate pogled na dečiji bazen.

Cene ulaznica za odrasle su 450 dinara a dečija ulaznica iznosi 150 dinara i otvoren je u periodu od 08:00 do 18:00 časova. U donjem nivou hotela postavljen je Wellnes Spa centar u kojem se nalazi i zatvoren bazen, za one koji više uživaju u ovom tipu bazena. Bazeni „Olimp“ postavili su visoke standarde i u rangu su najvećih bazena Zlatibora još od 2000. godine, a od 2012. godine poseduju koktel bar za opuštanje uz ozvučenje i muziku.

BAZEN „ROMANTIKA“ – ZLATIBORSKO MORE

                Bazen „Romantika“ nalazi se svega 700m od centra Zlatibora u modernoj planinskoj kući pod nazivom Vila „Romantika“. Bazen je otvorenog tipa i oko njega se nalazi bar sa terasom za potpuno uživanje i opuštanje. Bazen poseduje slanu i mlaku vodu pa se kupači osećaju kao da su na moru, što upotpunjuje činjenica da se bazen „Romantika“ nalazi na osunčanoj visoravni Zlatibora.

Bazen Romantika

Za parove koji planiraju romantični odmor na Zlatiboru, Vila „Romantika“ najbolji je izbor za Vas, jer uz luksuzne apartmane poseduje bazen koji je higijenski i moderno opremljen, za pravo romantično uživanje u dvoje. Bazen poseduje solarno dogrejavanje uz mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana kako bi se posetioci osećali što udobnije i bezbednije.

BAZEN U GOSTILJU – IZVORSKA PLANINSKA VODA

                Ukoliko priželjkujete da se okupate u prirodnoj planinskoj vodi koja Vam garantuje bezbedno i rashladno kupanje, onda je bazen u Gostilju idealan izbor za vas. Bazen je udaljen 30km od Zlatibora u riznici svežeg i zdravog planinskog vazduha – selu Gostilje. Nedaleko od bazena nalazi se poznati Gostiljski vodopad iz kog se doprema čista izvorska voda, kojom se puni upravo ovaj bazen, tako da budite sigurni da je voda zdrava i poprilično rashladna.

Bazen Gostije

Bazen je okružen netaknutom prirodom, prostranim zelenilom i gostiljskim planinama, a pored se nalazi veliki fudbalski i peskoviti teren kako bi uživali u sportskim atrakcijama. U bazenu se nalazi jedan deo za starije kupače koji je dubine 1,6m i jedan deo za mlađe koji je dubine 0,5m, tako da je pogodan i za porodična okupljanja.

BAZEN U GOLOVU

                U jednom od najlepših sela Zlatibora, selo Golovo, nalazi se hotel Zelenkada. Hotel je udaljen 10km od Zlatibora i u ponudi nudi prostran bazen namenjen za goste hotela. Voda za njihov bazen doprema se iz obližnjeg izvora i dubine je 1 – 1,9m.

Okolina bazena je poprilično uređena gde se nalaze dva letnjikovca i kafe bar na otvorenom. Bazen je 2018. godine preuređen, urađen je sistem za prečišćavanje, dodatni filteri i dodatna hemijska sredstva.

Bazen Golovo

Bazen poseduje štandove sa sokom i sladoledom kako bi posetioci mogli da se osveže, a u ponudu su uključeni ležaljke i suncobrani. Kako bi i oni najmlađi uživali, bazen nudi i poseban deo za decu.  

KUPALIŠTE „KOD KOMŠA“ – RAJ

                Na putu za selo Semegnjevo, nalazi se kupalište „Kod Komša“ 8km od centra Zlatibora. Kupalište „Kod Komša“ značajno je zbog toga što je prvo kupalište koje je uređeno oko Zlatibora. Okolina kupališta bogata je borovom šumom a kompleks nudi teren za ljubitelje tenisa i odbojke, prostor za roštilj i kafe-bar za dodatno osveženje.

Komso

Najzanimljiviji i značajan deo kompleksa i kupališta „Kod Komše“ jeste njegova istorijska priča. Služeći se svojom maštom i umećem, Komša je sam napravio ceo ovaj kompleks i veštačko jezero. Ceo ambijent odaje Vam utisak kao da ste kod kuće, u svom malom raju.

Do svog savršenog odmora na kupalištu „Kod Komše“, možete stići vozićem ili sa organizovanim turama od centra Zlatibora. Ulaz na kupalište je potpuno besplatan i može ga koristiti svako ko želi da se osveži uz prelep ambijent ovog kompleksa.

KUPALIŠTE „ZLATIBORSKA JEZERA“ – ETNO MIR

                Kupalište „Zlatiborska jezera“, drugo je od tri kupališta koja se nalaze na putu za selo Semegnjevo. Na 6km udaljenosti od centra Zlatibora nalazi se istoimeni kompleks sa prirodnim jezerom koje je nastalo prerađivanjem potoka.

Zlatiborska Jezera

Uživanje u Vašem opuštajućem odmoru i kupanju, doprinosi i etno ambijent koji poseduje obližnji restoran, takođe u etno stilu, u kojem mođete pronaći naša tradicionalna jela. Pored jezera, nalazi se i aqua park za Vaše najmlađe, a ujedno i jedini aqua park na Zlatiboru čiji je ulaz besplatan. Drveno-kameni izgled kompleksa i jezera, upotpunjuju i prelepi pejzaži koji okružuju „Zlatiborska jezera“.

Ukoliko tragate za potpunim mirom na Vašem odmoru uz osvežavajuće kupanje, etno selo „Zlatiborska jezera“ su idealno mesto za Vas, a uz kupanje možete iznajmiti obližnje apartmane. Za one koji su gosti apartmana a i za one koji to nisu, ulaz je besplatan.

KUPALIŠTE „TRČINOGA“

                Da se priroda može sačuvati, a ipak napraviti bezbedan i opuštajući ambijent, potvrđuje kupalište „Trčinoga“. Oko kupališta nalazi se popločana staza kako bi posetioci mogli lakše i bezbednije da priđu vodi i uživaju u toplom danu.

Trcinoga

Kupalište se nalazi 5km od centra Zlatibora i treće je po redu kupalište koje se nalazi na putu ka selu Semegnjevu. U sklopu kupališta nalazi se restoran sa terasom i drvenim klupama koje su okružene uređenim travnjakom. Mesta za ležaljke i suncobrane su potpuno uređena pa možete na miru uživati u sunčanju.

Okolina kupališta okružena je borovom šumom, i naravno, u kupanju možete uživati potpuno besplatno, kao i na prethodna dva kupališta.

KUPALIŠTE „BOŠKOVA VODA“

                U prelepom ambijentu sela Ljubiš nalazi se etno selo i kupalište „Boškova voda“. Kupalište se snadbeva izvorskom vodom i okružen je popločanom terasom. Nedaleko od kupališta nalaze se smeštaji sa 6 koliba i tradicionalni restoran.

Boskova voda

Kupalište „Boškova voda“ obezbediće Vam potpuni mir i uživanje. U ponudi su i teren za odbojku i dečije igralište. Nalazi se 25km od centra Zlatibora i 18km od ski centra Tornik, a u blizini kupališta nalaze se planinske staze na koje možete otići u dužu šetnju

KUPALIŠTE „JOKINO VRELO“ – RIBARSKI SAN

                Za prave ljubitelje prirode i ribolova, preporučujemo kupalište „Jokino vrelo“ koje se nalazi 10km od centra Zlatibora i 2km od puta Zlatibor – Užice. Odlazak na ovo kupalište idealno je za porodični odmor ili za miran poslovni sastanak, a naročito za ljubitelje ribljih specijaliteta.

Jokino Vrelo

Kupalište u selu Branešci poseduje bungalove iznad jezera čija voda je čista i poprilično hladna. Snadbeva se vodom iz obližnje reke i dubokog bunara koje se nalazi pored kupališta.  Kako bi pecaroši mogli da uživaju u svom sportu, potrebno je da iznajme posebna mesta za pecaroše

Oko kupališta se nalazi uređena staza i drvene klupe za odmor.

KUALIŠTE „BOŽOVIĆA VODENICA“

                 Netaknuta priroda sela Mušvete kao i borova šuma koja nudi prirodan hlad, nalaze se u okolini kupališta „Božovića vodenica“. Na samo 10km od centra Zlatibora možete uživati u kupanju na nadmorskoj visini od oko 850m.

Bozovica Vodenica

Kupalište je izgrađeno od sredstava samodoprinosa građana opštine Čajetina i nudi čist i miran ambijent sa prostorom za druženja i roštiljanje. U blizini se nalazi kafić sa terasom i naravno ono nezaobilazno, prostor sa ležaljkama i suncobranima.

U kupalištu uživaju i turisti a najviše meštani sela Mušvete.