Zlatibor je čuven po svojim preukusnim specijalitetima koji su poznati čitavoj Srbiji. Više od 350.000 turista u toku jedne godine turistički obiđe Zlatibor i više od polovine njih se oduševi izuzetnim zlatiborskim specijalitetima.

Kako bi uspeli da pronađete savršen apartman na Zlatiboru i smeštaj po želji, posetite naš sajt, a ukoliko ne znate gde bi dobro i kvalitetno ručali tokom boravka na Zlatiboru, u daljem tekstu mi ćemo Vam pomoći u tome i predstaviti top pet zlatiborskih restorana.

5. CENTRAL INN GASTRO BAR – MODERAN PRISTUP RESTORANA

Central Inn

Prvi gastro bar u turističkoj ponudi Zlatibora je upravo Central Inn Gastro Bar koji je najpoznatiji po tome što je moderniji od ostalih restorana, što se tiče i ambijenta i gurmanskih specijaliteta. Na planini Zlatibor se nalazi više etno tradicionalno uređenih restorana, kako bi bili u duhu sa lokacijom na kojoj se nalaze, pa Vam zato ovaj restoran nudi nešto malo drugačije. Uprkos modernijem pristupu, Central Inn je u svojoj kuhinji zadržao tradicionalne ukuse i nije dozvolio da nestanu ti bogati ukusi ove divne planine. Dobro je znati da se restoran nalazi daleko od buke i gužve, pa oni koji žele da provedu mirno popodne mogu da se upute u baš ovaj restoran. Najpogodniji je za prijatan porodičan ručak, ali isto tako pogodan je za sve poslovne sastanke.  Upravo to je odlika ovog restorana: prilagođen je za različite želje gostiju i nudi Vam najpoznatije zlatiborske specijalitete.

4. RESTORAN GOZBA ZLATIBOR

Gozba

Ako ste ljubitelji kajmaka i pršuta sa komplet lepinjom, ako želite da osetite ukus kozijeg sira, čorbe, pasulja,.. svakako bi trebali da posetite restoran Gozba. Svaki gost je uvek prijatno dočekan a njihovo osoblje je poznato po velikoj ljubaznosti i izuzetnoj uslužnosti koje pružaju. Ono što često brine turiste jesu cene na meniju, ali kada je u pitanju ovaj restoran, cene su veoma pristupačne i prihvatljive. Restoran Gozba je riznica mirisa zlatiborskih specijaliteta i nalazi se u ulici Miladina Pećinara.

3. RESTORAN ZLATNI BOR

Zlatni bor

Treći po redu za Vas izdvajamo restoran Zlatni bor. Restoran je uređen u modernom stilu a posebnu pažnju privući će Vam drveni elementi enterijera koji će Vam pružiti toplu i prijatnu atmosferu. Nalazi se na najlepšem delu planine, a kada se uklope topla i ukusna hrana sa celokupnim ambijentom, dobije se pravo mesto za pravi užitak. Pored široke ponude nezaobilaznih lokalnih specijaliteta, restoran nudi bogat i veliki izbor nacionalne kuhinje. Dok uživate u ukusnoj hrani ovog restorana, imaćete prelep pogled na jezero i centralni trg koji Vas okružuje. Iako je restoran uređen po modernijem stilu, pored tradicionalne hrane, etno stranu restorana doprinosi i ognjište koje pomaže gostima da svoj užitak dovedu do maksimuma.

2. RESTORAN JEZERO

Sigurno da Već pretpostavljate gde se nalazi ovaj restoran – naravno na obali Zlatiborskog jezera. I ovde ćete imati prelep pogled na jezero, samo ste ovog puta dosta bliže njemu, što će Vam omogućiti da lepše uživate u ručku. A što se tiče onog najbitnijeg dela, hrane, ovde dobijate izuzetno veliku i kvalitetnu ponudu jela. Osim specijaliteta koja su neizostavna u zlatiborskim restoranima poput zlatiborskog sira i kajmaka, u ponudu su uključene kremaste supe, jagnjetina ispod sača, različiti obroci od testenine i naravno Njeguški pršut. Harmonija i sklad su reči koje slobodno opisuju restoran Jezero, koje pored svega nabrojanog, posebnu pažnju zauzima ljubazno i prijatno osoblje.

1. RESTORAN BAJKA

I konačno stižemo do prvog mesta koje zasluženo zauzima restoran Bajka. Ako ste ste pitali gde se služi najbolji zlatiborski sir i kajmak, to je zasigurno u kuhinji upravo ovog restorana. U kombinaciji sa biftekom , mešanim mesom, pršutom i naravno čvarcima, zasigurno ćete poželeti da bar još jednom svratite i naručite ovu zakusku. Postoje i oni koji nisu veliki ljubitelji mesa, ali i za njih restoran Bajka nudi morske plodove i ribu, što u potpunosti opravdava slikovit naziv restorana. Unutrašnjost restorana prate vesele i tople boje, a u bašti restorana možete bezbrižno da uživate ispijajući jutarnju kafu uz prostan pogled na okolinu.

                Pored adekvatnih smeštaja i raznih izleta koja su velika atrakcija na Zlatiboru, veliku i važnu ulogu itekako igraju i kvalitetni restorani koji nude ukusne specijalitete. Zato obavezno posetite neke od ovih restorana, u zavisnosti od vaših želja i potreba, i bićete oduševljeni kvalitetom hrane i udobnošću navedenih restorana. Prijatno!