Oni koji često dolaze da uživaju u prirodnim lepotama Zlatibora i koji pronađu savršen zlatiborski smeštaj na našem sajtu, sigurno su bar jednom poželeli da osete čari prenoćišta u kampovima. Sve do 2014. godine, nisu mogli da pronađu ni jedan kamp, jer takvog nije bilo.

Onda se 01.04. iste godine, otvorio prvi auto kamp na Zlatiboru, pod nazivom „Zlatibor“. Neki će pomisliti: „Pa, dugo im je i trebalo, kako to da jedna planina poput Zlatibora nema svoj kamp..“, ali čekanje se isplatilo. Kamp se nalazi nedaleko od hotela „Zelenkada“ i nije mnogo daleko od centra Zlatibora, a za one koji ne znaju da se orjentišu po ovim odredištima, kamp „Zlatibor“ nalazi se kod magistralnog puta Beograd – Bar E-763.

ŠTA VAM NUDI KAMP „ZLATIBOR“?

Kako Vi zamišljate da bi trebalo da izgleda jedan kamp? Dosta zelenila koje Vas okružuje, brdoviti predeli koji Vam daju izvanredan pogled i dovoljno prostora da sa ekipom možete razapeti svoje šatore. E upravo tako izgleda i zlatiborski kamp, samo još prostraniji i pristupačniji. Sa svoje tri zvezdice, ovaj kamp se ubraja u jedan od najuređenijih kampova u Srbiji. Svoje tri zvezdice zaslužio je zbog raznih mogućnosti koje Vam pruža.

U zelenoj borovoj šumi na lokaciji Tić polje, postavljen je ovaj kamp čija površina iznosi 1,5 ha. Na tih 1,5 ha nalazi se potpuno opremljen sanitarni čvor, uređaj za pražnjene hemijskih toaleta – trokadero, posebno sagrađene prostorije za odlaganje smeća, recepcija i naravno kuhinja i letnjikovac. Sve ovo obezbeđeno je kako bi privuklo mnogo korisnika u zavisnosti od njihovog interesovanja.

Ono što je bitno, kamp sadrži čak 60 kamp mesta i u ponudi se nalazi 10 soba koje poseduju kupatilo, TV pa čak i WI-Fi, za one koji bez interneta jednostavno ne mogu. Organizacija kampa nije zaboravila ni na one najmlađe koji žele da se okušaju u ovakvom prostoru, za njih su postavjene klackalice, ljuljaške kako bi se što bolje prilagodili ovom ambijentu.

Pored svih ovih materijalnih usluga koje nam pruža, zlatiborski kamp nam nudi ono najbitnije – prelepe predele zlatiborskih livada, prijatnu klimu i savršeno buđenje uz zlatiborsko sunce. Ukoliko niste tip koji bi sve vreme boravka u kampu, ostao na jednom mestu i roštiljao na letnjikovcu, možete se odlučiti za odlazak na zlatiborske izlete i da bolje upoznate ostale zlatiborske prostore.

ZA KOGA JE NAMENJEN KAMP?

Definitivno za sve koji požele da malo promene sadržaj svojih odmora i osete nešto novo. Zbog toga je kamp opremljen na najbolji mogući način, kako bi se i ovi posetioci mogli snalaziti u novom okruženju. Naravno, najbolje će se snaći aktivni biciklisti i planinari, jer ipak je ovo njihova teritorja.

Ako ste čitali knjigu „Pacifička kresta“ i ako Vas je poneo avanturistički duh ove knjige, sada možete da sami sebe povedete na jednu avanturu, ali avanturu „zlatiborska kresta“. Uz kamp „Zlatibor“ uvek ćete imati sigurno i bezbedno odredište. Odredište na kojem ćete moći da se zabavite, uživate i odmorite!