Višegrad

Višegrad je mesto u kome se prepliću istorije carstava koja su vladala ovim prostorima. Bio je svedok burnih i surovih vremena koja su ostavila duboke tragove na njegovom licu. Kao svedočanstvo o epohama koje su se smenjivale na ovom području podignut je Andrićgrad, grad izgrađen od kamena kao jedinstveni spomenik istoriji ovog kraja . Šetnja Andrićgradom predstavlja svojevrsno putovanje kroz vreme. U njemu, na jednom mestu, možete videti kako su izgledali dominantni arhitektonski stilovi Vizantijskog, Turskog i Austrougraskog carstva. Andrićgrad se nalazi na ušću dve planinske lepotice, Rzava i Drine i svojim posetiocima nudi pregršt turističkih, obrazovnih i kulturnih sadržaja.
Najveća znamenitost Višegrada je verovatno najznačajniji most svetske književnosti, zadužbina velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića, čuvena Andrićeva „Na Drini Ćuprija“. Mehmed-paša nije žalio sredstva, pa je izgradnju mosta poverio najpoznatijem turskom arhitekti tog doba Kodži Mimaru Sinanu. Gradnja mosta „na dubokoj i hučnoj Drini“ trajala je između 1571. i 1577. i predstavlja arhitektonsko remek delo tog vremena.

Program izleta

 • Polazak u 9h
 • Obilazak manastira Uspenija Presvete Bogoridice u Dobrunu
 • Grupna šetnja glavnom ulicom, obilazak spomen učionice Iva Andrića
 • Obilazak mosta na Drini (Na Drini Ćuprija)
 • Poseta Andrićgrada
 • Slobodno vreme
 • Vožnja Drinom u trajanju od oko 40 minuta, (polazak ispod mosta i panoramsko razgledanje Andrićgrada sa vode)
 • Povratak na Zlatibor oko 16h.

Kliknite na datum kada želite da rezervišete izlet i popunite obrazac. Na osnovu upita organizujemo polaske. U svakom slučaju javićemo  vam ranije, potvrditi rezervaciju ili predložiti drugi datum.

Kliknite na datum kada želite da rezervišete izlet i popunite obrazac. Na osnovu upita organizujemo polaske. U svakom slučaju javićemo  vam ranije, potvrditi rezervaciju ili predložiti drugi datum.

CENA:1400,00 din

U cenu je uračunato:

-Prevoz komfornim autobusom/minibusom/kombi (7+1, 8+1) na navedenoj relaciji;

-Usluge licenciranog turističkog vodiča;

-Troškovi organizacije putovanja;

U cenu nije uračunato:

 • Individualni troškovi izletnika
 • Ulaznica u Spomen učionucu Iva Andrić (1KM)
 • Vožnja brodićem 400,00 din

Napomena: Neophodno je poneti važeći pasoš ili ličnu kartu , a za maloletnu decu i saglasnost roditelja u slučaju da ne putuje sa roditeljima ili da je u pratnji jednog roditelja.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 12 za minibus, 35 putnika za autobus, u slučaju manjeg broja otkaz 1 dan pre polaska. Deca do 10 godina plaćaju 50%.

Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Odaberite izlet sa Zlatibora

Želite da rezervišete individualne izlete, za porodicu ili manji broj osoba


Pozovite!  060 60 22 100 Cena po dogovoru

Ovaj sajt koristi kolacice (cookies). Nastavkom korišcenja ovog sajta saglasni ste sa upotrebom. Opširnije Ok